Consumul de lapte benefici pentru sanatatea familiei tale

Consumul de lapte benefici pentru sanatatea familiei tale

Produsele lactate sunt o coloana din masa alimentara, care este o componenta integrala a unei diete complete.

Desi veganismul neaga intr-o oarecare masura hrana animalelor, inclusiv laptele, ca produs de origine animala, nimeni nu poate nega ca este un fluid biologic care dezvolta viata.

Preparatele si bauturile lactate includ lapte UHT, lapte de migdale, lapte condensate, lapte de pasare, orez cu lapte, gris cu lapte etc. Produsul initial pentru majoritatea preparatelor cu lapte este laptele de vaca, in general.

Orez cu lapte


Curata si spala orezul foarte bine sub jet de apa. Pune-l intr-o cratita cu apa si fierbe pana se umfla (pentru a absorbi toata apa). In acest moment, adauga laptele cu un praf de sare, amestecand periodic pentru a nu se arde.

Dupa ce fierbe din nou, adauga zaharul si vanilia si gateste pana cand orezul este complet inmuiat. Se ia de pe foc si se distribuie in boluri sau cupe. In timp ce orezul cu lapte se raceste, amesteca usor cu o lingura, pentru ca orezul sa nu ramana dedesubt compact, ci sa fie pufos ca smantana.

Poti decora cu praf de cacao, ciocolata rasa etc.

Lapte de pasare


Laptele de pasare era una dintre cele mai ravnite delicatese. Iata cum se face:

Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile din bol se mixeaza bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in ploaie si se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta. Fierbe laptele impreuna cu zaharul vanilat.

Cand incepe sa fiarba, ia cu o lingura din cantitatea de spuma de albus si pune-o in laptele care fierbe timp de cateva minute. Intoarce-le cu mare grija. Scoate-le rand pe rand pana la terminarea compozitiei. Strecoara laptele.

Galbenusurile ramase se pun intr-un vas pe foc mic si se mixeaza impreuna cu zaharul. Adauga laptele fiert si strecurat putin cate putin, continuand sa mixezi usor si continuu, pana incepe sa se ingroase.

Dupa ce s-a racit se pune in boluri. In crema rezultata se pun 2-3 galuste, iar deasupra se poate pune ciocolata rasa.

Lapte condensat


Laptele condensate este un lichid dulce, pe baza de lapte, care se obtine prin indepartarea apei din laptele de vaca. Acest lichid gros si dulce este utilizat in principal pentru deserturi. Poti face bomboane de ciocolata cu lapte condensate.

Este de asemenea, utilizat pentru deserturi indiene, cum ar fi kheer si phirni. O utilizare populara a laptelui condensat, este laptele de pasare.

Lapte de migdale


Daca migdale in plus in casa si nu ai ce face cu ele, incearca sa faci lapte de migdale. Reteta este foarte usoara. Iata cum se face:
Ingrediente:
• 1 cana de migdale (inmuiate in apa peste noapte)
• 4 cani de apa

Mod de preparare


Lasa migdalele la muiat in apa peste noapte. Lasa in frigider timp de 8-12 ore. Se amesteca migdalele inmuiate, apa si ingredientele optionale intr-un blender timp de 1 pana la 2 minute, pana cand devin complet amestecate si cremoase.

Strecoara amestecul intr-un castron folosind o panza de tifon.

Cum se face gris cu lapte?


Daca vrei sa mananci ceva dulce si foarte gustos, pregateste gris cu lapte. Un desert de moda veche, dar in acelasi timp – irezistibil. Pregatirea sa nu necesita tehnici si abilitati speciale.

Cu cateva produse simple, vei obtine un preparat dulce magic. Ingrediente:
• 1 litru de lapte proaspat;
• cana de zahar;
• doua treimi cana de gri de grau;
• ceasca de ceai;
• 20 de grame de unt / o lingura;
• lingurita de vanilie.

Mod de preparare


Se toarna laptele si zaharul intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere. Lasa flacara mica pentru a nu arde laptele. Se amesteca grisul cu apa pana se omogenizeaza. Cand laptele fierbe, se toarna amestecul de apa si gris.

Asteapta sa fiarba, amestecand continuu. Se fierbe grisul cu lapte aproximativ un minut sau doua. Totul trebuie facut foarte repede. Dupa ce iei crema finita de pe plita, adauga untul si vanilia. Se amesteca.

In timp ce grisul cu lapte este cald, se toarna in cani sau boluri mici. Asteapta pana se raceste putin si apoi serveste.

Lapte UHT


Ultrapasteurizarea laptelui (lapte UHT) este o metoda moderna de procesare si depozitare a acestui produs util. Aceasta este o metoda mai eficienta si „moale" decat pasteurizarea sau fierberea.

Scopul principal pentru ultrapasteurizare este distrugerea maxima a agentilor patogeni cu modificari minime in compozitia chimica a laptelui. Bautura rezultata contine toti nutrientii si vitaminele vindecatoare si este indispensabil pentru o dieta sanatoasa.

Lapte integral


Laptele cu continut ridicat de grasime sau lapte integral este un aliment de baza in toata lumea. Fie pentru a coace prajituri delicioase si deserturi usoare sau pur si simplu, pentru a-l pune dimineata la cafea sau cacao.

Laptele integral poate fi pastrat doar doua pana la trei zile si are un continut de grasime de 3,5 pana la 4%.

Lapte

Lapte de migdale

Orez

Ciocolata

Migdale

Cani

Ultimele articole pe Blog